Kulma yhdistää kulttuurin ja liikunnan

Mikkelin alueen harrasteliigat tuo liikunnan ja kulttuurin iloa Mikkelin alueelle.  MAHL eli Mikkelin alueen harrasteliigat ry on tunnettu kaikenikäisille tarjotusta liikuntatoiminnasta mutta jatkossa seura levittää myös kulttuuria Mikkelin alueelle.

Kulma-hankkeen tavoitteena on luoda kulttuuriharrastajien harrastekerho, jossa toteutetaan harrastajien toivomia ja luomia kulttuuritoimintoja esikuvansa liikunta- MAHL:n mukaan. Kulma saa osarahoitusta EU:lta ja on Meijän Mikkelin tuensiirtohanke. Kulmassa tarjotaan aluksi halukkaille kohderyhmään kuuluville nuorille ja työikäisille maksuttomia kulttuurikokemuksia.  Yrityksillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus tarjota kulttuuripalveluita jotka kilpailutetaan Meijän Mikkeli –päähankkeen toimesta ennen kurssien toteutusta

Käytännössä siis ensin kysytään mikkeliläisiltä, minkälaisia kulttuuriharrasteita he haluaisivat kaupunkiin vielä saada tai mihin he haluaisivat osallistua. Tämän jälkeen ideat kilpailutetaan ja toteuttajille maksetaan korvaus hankkeen kautta. Halukkaat pääsevät osallistumaan toimintoihin ilmoittautumalla Kulman nettisivujen kautta www.mahlhankkeet.fi.

Kulma yhdistää myös kulttuurin ja liikunnan uudella tavalla, sillä jatkossa nettisivun kautta julkaistaan Kulma–verkkolehteä, joka tuo esiin Mikkelin alueen kulttuuri- ja liikuntatoimintaoja, tapahtumia ja ilmiöitä Pieksämäellä ilmestyvän Pieksämäen Urheilulehden tapaan. Lehti löytyy hankkeen nettisivuilta www.mahlhankkeet.fi. Ensimmäinen julkaisu ilmestyy noin muutaman viikon kuluttua.

Ensi vuoden lokakuun loppuun asti kestävä Kulma-hankkeen työntekijänä on aloittanut maaliskuussa Marle Kirvesniemi.

- Odotan innolla, että hanke saadaan polkaistua käyntiin. Tällaiselle toiminnalle on Mikkelissä todella suuri tarve. Rakennetaan yhdessä toimiva verkosto kulttuuriharrastamiseen, kertoo Kirvesniemi.

Yhteystiedot:

Kulma-hanke

Marle Kirvesniemi

marle(@)mahl.fi

044-2409993