Meijän Mikkelin Paremman elämän toivossa -hanke

Paremman Elämän Toivossa -hankkeen tavoitteena on tarjota mikkeliläisille päihteitä käyttäville, syrjäytyneille ja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille, uutta näköalaa elämään ja lisätä heidän osallisuuttaan paremman elämän rakentamisessa heille itselleen ja perheilleen. Hankkeen työntekijänä toimii Janne Blomerus, joka tekee jalkautuvaa työtä keskustan alueella. Hän menee sinne, missä nuoret jo ovat.

- En ole viranomainen, vaan joku, jonka kanssa voi tulla juttelemaan, kertoo Blomerus työstään.

- Toiveena on että saisin oikeasti vaikutettua muutamaankin nuoreen, joiden elämänsuunta muuttuisi, saisi päihdeongelmaan apua tai löytäisi vaikka koulupaikan.

Blomeruksen tavoitteena on tavata vuoden aikana mahdollisimman monta nuorta. Hän kuvaa omaa työtään rinnalla kulkemisena. Nuorille pyritään löytämään mielekästä tekemistä, oli se sitten harrastuksen, koulutuksen, musiikin tai ryhmätapaamisten avulla. Joka toinen viikko nuorisokahvila Starlightin tiloissa pidetään myös kohtaamiskahvila.

- Yhdessä tekemisen ja touhuamisen kautta luodaan luottamusta ja ystävyyttä, kertoo Blomerus.

Paremman elämän toivossa –hankkeen taustalla on Mikkelin Helluntaiseurakunta, jonka nuorisotyön ja katutyön tiimien kanssa Blomerus tekee yhteistyötä.   Hanke saa rahoituksen kaupunkikehittämishanke Meijän Mikkelistä.  Yhteistyötahoja ovat Meijän Mikkeli hankkeen osatoteuttajat, Rom-Mikkeli ry, Itä-Suomen Alueellinen romaniasiain neuvottelukunta, Mikkelin Kaupunki ja Otavan Opisto.

Hankkeen taustalla on ajatus siitä, että ”jotain on tehtävä”.

- Päihteet ovat tulleet entistä enemmän kuvioihin myös Mikkelissä. Minulle nuorisotyö on ollut sydämen juttuja. Olen toiminut vuosia vapaaehtoisena ja viimeksi Otavan Opiston hankkeessa.

Perjantaina 8.helmikuuta kello 14-18 alkaen Helluntaiseurankunnan tiloissa alkaa Ruken nuokku, ja se on avoin kaikille nuorille. 

Lisätiedot hankkeesta: 

Janne Blomerus, 040 513 8623 , janne.blomerus0(@)gmail.com

Paremman elämän puolesta, projektityöntekijä