Seurat innostavat mukaan toimintaan

Mikkeliläiset urheiluseurat ovat lähteneet yhdessä taisteluun liikkumattomuuden puolesta. Suurin osa aikuisväestöstä ei ole mukana seuratoiminnassa, vaikka seurat voisivat tarjota harrastusmahdollisuuden myös niille, jotka eivät kiinnostuneita kilpaurheiluista.

Etelä-Savon Liikunnan (ESLi) hallinnoimassa hankkeessa tavoitteena on mikkeliläisten innostaminen liikkumaan ja osallistumaan seuratoimintaan. Seuroille luodaan valmiuksia vastaanottaa ihmisiä, jotka eivät ole mukana seuratoiminnassa. Samalla luodaan seuroihin uusia lähestymistapoja ja uusia seuratoiminnan muotoja harrastajien osallistamiseksi.

Seurojen kanssa ideoidaan matalan kynnyksen harrastuksia kaikenikäisille mikkeliläisille ja esitellään seurojen erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Hankkeessa kehitetään myös seurojen toimintaedellytyksiä, toteutetaan kehittämisiltoja, koulutetaan vertaisohjaajia, toteutetaan yhteisiä tapahtumia ja tehdään seuraesittelyjä kouluille ja päiväkodeille.

Hankkeen kick-off tilaisuus pidettiin maanantaina. Tilaisuudessa seurojen lisäksi oli mukana Suomen olympiakomitean Lisää liikettä johtaja Pekka Nikulainen.

- Olympiakomiteassa seurataan mielenkiinnolla Mikkelin hanketta. Lajiliitoissa keskustellaan tällä hetkellä seurojen mahdollisuuksista laajentaa toimintaa harrastajien suuntaan. Mikkelissä on tehty hyvää työtä aikaisemmin toteuttamalla Täydellinen liikuntakuukausi” ja ”Unelmien liikuntavuosi” ja katseet kohdistuvat nyt jälleen Mikkeliin ja edistykselliseen seurahankkeeseen, totesi Nikulainen.

Nikulainen muistuttaakin, että seurat ovat Suomen suurimpia yhteisöllisyyden rakentajia.

- Mukaan on ilmoittautunut tällä hetkellä peräti 17 mikkeliläistä urheiluseuraa ja lisää otetaan mukaan, kertoi hankkeen hallinnoista vastaavan Etelä-Savon Liikunnan aluejohtaja Heino Lipsanen.

Meijän Mikkeli Sport on osa  Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Meijän Mikkeli -hanketta, joka on kolmannen sektorin toimijoille suunnattu osallisuushanke. Hankkeen budjetti 197 000 € ja se kestää aina vuoden 2020 lokakuun loppuun.


Meijän Mikkeli Sport yhteystiedot:

Hanketyöntekijät:

Heikki Siitonen, heikki.siitonen(@)esliikunta.fi, p. 044 341 0051

Kimmo Liukkonen, kimmo.liukkonen(@)esliikunta.fi, p. 044 341 0054

Pasi Parviainen, pasi.parviainen(@)esliikunta.fi, p.044 341 0055

Seuraa facebookissa:

www.facebook.com/meijanmikkelisport


Tuu koittaa!

Aikuisten liikuntakoulu Tuu koittaa! aloittaa toimintansa elokuussa. Maksuttomia ja vaihtelevia kokeiluja ympäri vuoden. Tutustu lisää: www.meijanmikkeli.fi/tuukoittaa


Vanhassa vara parempi

Meijän Mikkeli Sport -hankkeessa mukana olevat seurat kaipaavat lisää aktiivijäseniä ja tekijöitä mukaan toimintaansa. Meillä on paljon monenlaisia ja mielenkiintoisia tehtäviä seurassamme sekä erilaisissa tapahtumissa. Pienikin apu auttaa paljon. Vanhassa vara parempi -kampanjassa haluamme kutsua liikunnasta, urheilusta ja seuratoiminnasta kiinnostuneita isovanhempia sekä senioreita mukaan Meijän Mikkeli Sport -seurojen toimintaan. Seuroissa lasten ja nuorten vanhemmat ovat jo usein toiminnassa mukana, mutta heilläkin on omat kiireensä perheen, töiden tai muiden harrastuksien vuoksi. Voisimmeko samalla keventää myös heidän työmääräänsä?

 Ilmoittaudu mukaan: www.meijanmikkeli.fi/vvp